12. 1. 2013.

Svesno pristupanje vibracionalnoj svesnosti


R E V I D I R A N O

Preporučuje se da se svaki dan započne i završi sa ovom tehnikom – služiti se njome kao  praktičnim  načinom  za svesno usklađivanje sebe sa  uzročnim aspektom života: Vibraciona struja teče kroz nas i kroz sve manifestacije koje možemo zvati „kreacijama“.


Vibracionalna tehnologija izneta ovde, nije ni religijska niti spiritualna – ona je,  jednostavno,  opažajni mehanizam koji poštuje način na koji ljudsko iskustvo teče od svog jedinstvenog izvora prema spolja. Kroz njegovu primenu, vežbamo svoje kapacitete da svesno radimo na prirodnom toku naše svesnosti, dok se ona kreće ka spolja, u svet , i takođe, nazad, u našu krajnju uzročnu tačku.

Svakodnevna primena ove tehnike je jednostavan, nenaporan i  efikasan način da ostanemo uzročni u svim našim unutrašnjim i spoljašnjim aktivnostima.

Kad se dosledno primenjuje, posledice korišćenja ove opažajne tehnike su očigledne:  primetni opažajni pomeraji u našem svakodnevnom iskustvu kao i lakoća sa kojom primamo ono što nam je potrebno za evoluciju.

Čak iako je ova tehnologija osetljiva na aktiviranje unutrašnjih iskustava – naglasak u njenoj svakodnevnoj primeni nije na „imanju unutrašnjeg iskusva“. Umesto toga, namera je da se poveća nivo uzročne svesnosti u svim našim susretima, unutrašnjim i spoljašnjim.

PRVI KORAK

Sedite udobno, prekrštenih nogu ili na stolici, uspravnih, ali opuštenih leđa. Pobrinite se da vam ne bude hladno.

Oči držite zatvorenim tokom cele vežbe.

Povežite svoje disanje tokom 15 minuta (Prema uputstvu iz Procesa Prisutnosti, ovo znači da udisanje i izdisanje treba da bude bez ikakvih dužih pauza. Audio demonstracija ovog disanja nalazi se na AUDIO stranici ovog sajta).

Dišite dovoljno jako da možete jasno čuti vlastito disanje.

Preporučuje se da udišete i izdišete samo na nos, ali ako je nos zapušen, udišite i izdišite samo na usta.
U sinhronizaciji sa disanjem, mentalno ponavljajte rečenicu:

JA (UDAH)  SAM  (IZDAH) U (UDAH) OVOME (IZDAH) OVDE (UDAH) I SADA (IZDAH)“

JA SAM (Predstavlja naše postojanje, i Prisutnost JA SAM)
U OVOME (Prihvatanje našeg dosadašnjeg iskustva onako kakvo jeste – ali ne lično)
OVDE (Naše prostorno centriranje)
I SADA (Gde smo usidrili našu svesnost u odnosu na vremenski tok)

DRUGI KORAK:

Nakon otprilike 15 minuta, udahnite duboko, što dublje možete na usta, ispunjavajući pluća do kraja, a zatim zadržite taj dah dok izbrojite do 20 (ili manje ako vam je 20 previše).

Izbacite vazduh kroz usta.

Ponovite ovaj postupak 3 puta: udah, zadržavanje daha do 20, a zatim nežno izdahnite kroz usta.

TREĆI KORAK:

Sada odvratite pažnju sa disanja i dozvolite joj da se odmara u tački gde vaša svesnost boravi kada ste „prisutni, očiju zatvorenih“. Ova unutrašnja tačka, neznatno iznad vaših fizičkih očiju, između obrva, jeste vaše centralno oko.

Dok miruje u vašem centralnom oku, ponavljajte mentalno „JA SAM U OVOME OVDE I SADA“  tokom otprilike 10 minuta.

Svaki put kada postanete svesni da je vaša pažnja odlutala sa ovog namernog ponavljanja u druge nesvesno generisane misaone pakete, nežno je dovedite nazad i nastavite sa namernim ponavljanjem.

Postanite svesni dva različita mesta na kojima je vaša svesnost u stanju da boravi tokom ove vežbe: Prisutna u namernom mentalnom ponavljanju u vašem centralnom oku – i, lutajući nesvesno dalje od vašeg centralnog oka, u stanje sna, koje nazivamo „razmišljanje“ (o prošlosti i budućnosti) (sanjarenje, prim.prev.)
Nemojte se brinuti oko ovih nesvesnih lutanja, jednostavno ih primetite. Budite s njima, bezuslovno.

ČETVRTI KORAK:

Prestanite sa mentalnim ponavljanjem.
Koristeći osećajnu percepciju, postanite svesni sebe, kao blago vibrirajućeg energetskog polja.
Sedite sa ovim osećajnim isustvom nekoliko minuta.

PETI KORAK:

Prestanite sa svim mentalnim ponavljanjima i osećanjem vašeg ukupnog vibracionog polja i fokusirajte se samo na slušanje.

Prvo nekoliko minuta slušajte bilo koje zvukove koje čujete u svetu oko sebe. Slušajte ih bez uslova. Slušajte ih  kao da ih zvučno „primate“ – kao da ste sada „prijemnik“ ovih zvučnih vibracija. Dozvolite sebi da primetite sve te spoljašnje zvukove, bez obzira na to šta su, kao da su emitovani od strane jedinstvene uzročne tačke svega što jeste. Kao da  svi ovi akumulirani zvuci čine „Božiji govor“.

Sada nežno povucite svoju svesnost od ovi spoljnih zvukova i dozvolite sebi da se još jednom odmorite u tački vaše unutrašnje prisutnosti – u centralnom oku. Ovog puta, slušajte samo zvuke koje dolaze iz vas. Šta god čujete, validno je. Ako čujete ništa, slušajte to ništavilo.

Dok slušate ove unutrašnje zvuke – ili ništavilo unutar sebe – pazite da vaša pažnja ostane usidrena u centralnom oku.

Svaki put kad postanete svesni da je vaša pažnja odlutala od namernog slušanja u centralnom oku u praćenje nesvesno stvorenih misaonih paketa ili drugih zvukova, nežno je dovedite nazad i nastavite namerno slušanje.

Postanite svesni dva različita mesta na kojima ste u mogućnosti da boravite tokom ovog dela vežbe: Sadašnjost u namernom slušanju u vašem centralnom oku – i, lutajući nesvesno dalje od vašeg centračnog oka u sanjarenje, zvano „razmišljanje“ (o prošlosti i budućnosti).

Nemojte se zabrinuti zbog ovog nesvesnog lutanja, jednostavno ga posmatrajte. Budite sa njim, bez uslova.
Slušajte u sebi oko 5 minuta – i duže, ako želite.

Ovo stanje „slušanja“, stanje „biti prijemnik“, je vibracionalno razmatranje. Slušanje je  kako srce u početku oseća vibraciono.

Kada slušamo bilo koji unutrašnji zvuk – ili ništavilo u nama – mi smo na pragu naše unutrašnje kapije u vibracionalnu svesnost. Šta god da se desi izvan ove tačke, pripada nama i treba  da ga čuvamo kao blago, zarad našeg unutrašnjg  bogatstva i spoljašnje dobrobiti.

Efikasnost ove vežbe nije u onome što čujemo u unutrašnjosti, već u našem kapacitetu da ostanemo „u stanju slušanja“. Ovo „stanje slušanja“ – svesne namere da „budemo prijemnik“ – osnažuje naše povećanje osetljivosti na „svesno primanje svega što nam je potrebno za naše dnevne odnose,  direktno od našeg jedinstvenog izvora“. Kako naš kapacitet slušanja raste, raste nam i kapacitet primanja.

Ova vibraciona tehnika nije o savršenosti – ona je o potpunom učešću u našem ljudskom iskustvu iz „uzročne tačke nas samih“. Ne pokušavajte. Opustite se i uživajte u neizbežnim posledicama. Lakoća dolazi iz lakoće.